De kosmopoliet met een goede baan, veel geld en eventueel ook kinderen komt vaak in tijdproblemen. In easyCity willen we onze burgers graag van alle gemak en comfort voorzien. Het hedendaagse leven zit vol stress en tijd is schaars. We moeten voortdurend keuzes maken en hebben ook niet overal meer zin in. Een aantal dingen kunnen gemakkelijker. Het huishouden, klusjes, kinderoppas… EasyKlus biedt uitkomst. Het ‘heitje voor een karweitje’ hebben wij in onze easy economie geïnstitutionaliseerd. Tegen vrij lage betaling regelen wij mensen die al uw dagelijkse beslommeringen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Lieve betrouwbare meisjes uit verre landen doen niks liever dan voor uw kinderen zorgen. De au pair is er op elk moment van de dag en als het u even teveel wordt.

Ook grotere instellingen hebben wij veel te bieden. Een belangrijk deel van de economie draait op onze arbeiders die van over de hele wereld naar easyCity komen. Ziekenhuizen zouden niet functioneren zonder onze afwassers, beddenopmakers en schoonmakers. Europa vergrijst en Nederland ook. In de toekomst zullen er op grote schaal arbeidskrachten nodig zijn van buiten de EU om onze welvaart in stand te houden. Laaggeschoolden migranten doen het werk dat autochtonen vandaag de dag niet meer willen doen. Wij doen er dan ook alles aan om hoogopgeleide IT-ers en verpleegsters naar easyCity te halen. Maar het echte probleem zit hem in de lagere sectoren van de arbeidsmarkt: de industrie, de tuinbouw, de horeca, de kinderopvang, de ziekenzorg en de ouderenzorg.

EasyKlus beseft dat het niet altijd eenvoudig is om werknemers uit den vreemde naar hier te halen. De globalisering zet door, maar culturele barrières blijven nu eenmaal bestaan. Soms kan dat tot conflicten leiden. Wij hebben daar een oplossing voor bedacht: tijdelijkheid en flexibiliteit. Wanneer er zich problemen voordoen kunt u de werknemer altijd inwisselen voor een ander. Deze dynamiek sluit geruisloos aan op het moderne leven in de easyCity. Als u zin heeft in een ander exotisch tintje in uw omgeving kan de Spaanstalige ingewisseld worden voor een Filippijnse. En als u uw kinderen Engelstalig op wilt voeden is dat ook geen probleem, wij regelen een Engels sprekend kindermeisje in een handomdraai.

In de easyCity willen we u graag van dienst zijn en proberen we deze goedkope, altijd beschikbare, betrouwbare en vriendelijke arbeidskrachten naar u toe te krijgen zodat u op een relaxte manier kunt genieten van alle deugden die onze stad u te bieden heeft.