easyCity programma

Dinsdag 10 oktober: opening
Om 17 uur opent easyCity haar deuren voor het publiek.

Woensdag 9 oktober: easyCity avontuur
Lezingen, presentaties en video’s over willekeurige stadswandelingen, generatieve psychogeografie, karaoke, graffiti, stickeren en urban guerrilla m.m.v. Wilfried Hou Je Bek (Cultuurkraker), Thomas Wildner (kunstenaar), Siebe Thissen (filosoof). Na afloop dj’s Auratheft & Wilfried Hou Je Bek.

Donderdag 10 oktober: easyCity gentrification
Debat over 'Gentrification' in Amsterdam,. Over de verdringing van alles wat niet past in de wetten van de vrije markt en het merk Amsterdam. Over de bedreiging van betaalbare sociale huurwoningen, culturele instellingen, kleinschalige winkels als het Fort van Sjako, ideële clubs als het Latijns Amerika Centrum en gekraakte vrijplaatsen. Hoe erg is het en wat wordt er tegen gedaan?. Valt het wel mee nu het economisch slechter gaat? Of wordt het oppoetsen en aanharken alleen maar nog erger met de nieuwe repressiepolitiek tegen alles wat 'anders' isº? Hoe stop je de verdringing en verover je de stad terug?
Een talkshow met genodigden en het publiek onder leiding van Jaap Draaisma van De Vrije Ruimte.
Aanvang 16 uur

Vrijdag 11 oktober: easyCity beeldenstormers
Een evenement met video, sprekers en discussie over de kruisbestuiving tussen activisme en kunst. Met beeldenstormers van toen en nu: Provo's, Kabouters, kraakbeweging, Adbusters, en communicatie guerrilla. Hoe kunnen we ingrijpen op de commercialisering van alles en iedereen. Hoe kunnen we met beelden de overheersende cultuur, politiek en economie in het defensief dwingen. Hoe dagen we macht uit met onze creativiteit? Een avondvullende programma georganiseerd door het Autonoom Centrum. Na afloop dj’s tot 24 uur.
Aanvang 20 uur

banner ad: KLM - uw uitzettingsagent

Zaterdag 12 oktober easyCity toerisme
Informele talkshow over de achterkant van de Amsterdamse toeristen-industrie, migratie, illegale arbeid. Georganiseerd door Zwart?Werk
Na afloop VJ Oleg & DJ Goldfinger en meer tot 2 uur. Aanvang 20 uur

Zondag 13 oktober easyCity slot
Vandaag is easyCity voor het laatst te bezoeken, daarna zal ze zich mengen onder het kooplustige publiek